Starten på min hobby

I min barndom var mit allerkæreste legetøj mit dukkehus, som min far selv lavede til mig. Det var bare med 2 rum, som var de rum vi havde i vores eget hus, og som jeg jo derfor kendte. Vi havde ingen badeværelse, så der var heller ikke et i mit dukkehus. Min far lavede også nogle flotte træmøbler til mig, og til jul fik jeg to kasser rigtige købte møbler.

Jeg lavede selv møbler af tændstikæsker, cigarkasser og hvad jeg ellers kunne finde i husholdningen. Om vinteren legede jeg med mit dukkehus hver eneste dag. Jeg havde heller ikke meget andet legetøj, men jeg elskede mit dukkehus. Det var malet rødt indvendig og på gulvet fik det tæpper af stofrester, og gardiner af gamle blonder.

Jeg legede med mit dukkehus til jeg var omkring 12 år, hvorefter det blev sat på loftet. Da jeg blev gift og flyttede i hus, kom dukkehuset op på mit eget loft, og der stod det så i de næste 40 år. For ca. to år siden fandt jeg det frem og besluttede at det skulle renoveres, så jeg gik i gang med sæbevand, tapet og maling. Heldigvis har jeg også gemt mine gamle møbler, så de er nu kommet ind i huset igen. Under arbejdet med huset, fandt jeg ud af , at det med at renovere gamle dukkehuse, skulle være min hobby, når jeg holdt op med at arbejde. Jeg forsvandt simpelthen ind i en helt anden verden når jeg sad der og lavede småting til mit dukkehus.

På loppemarked fandt jeg 3 gamle dukkehuse, og så var jeg fuldstændig solgt. De fik alle den store tur, og jeg begyndte nu at kigge efter både huse møbler og dukker, når jeg var på loppe og kræmmermarked. I løbet af et års tid fik jeg samlet ca. 30 huse, som alle blev renoveret og fyldt med møbler og småting. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det i længden blev for kedeligt kun at indrette beboelsesrum og gik derfor i gang med at lave små butikker, både i de gamle huse, men også i bogkasser, vinkasser og andre trækasser, som passede til formålet. Det førte i løbet af godt 2 år til, at jeg var den lykkelige ejer af ca. 50 huse og butikker.

De fylder jo en del, så kort før jul sidste år blev jeg nødt til at sælge nogle stykker, selv om det var meget svært. men det gav lidt plads til flere huse, og det er selve processen med at renovere, som er det sjoveste.

Jeg kan bedst lide selv at fabrikere alle småtingene, også  en del af møblerne. Det meste laver jeg af genbrugsmaterialer, og jeg har efterhånden fundet så mange gode ideer,  at jeg synes andre også skal have glæde af dem. Derfor denne hjemmeside, hvor der vil være en masse tips og ideer til indretning af dukkehuse. Der er billeder af mange af mine huse og butikker, og der kommer flere til efterhånden.