Hvad skal dukkehuset indeholde

Dukkehus byg det selv  eller byggesæt skala 1:12, gør det selv dukkehus 

Lav det  selv dukkehus

Skala 1:12 dvs., at en meter er det samme som 12 cm. det er den størrelse de fleste vælger, er den samme i hele verden,  det er en størrelse hvor tingen er så store/små at man kan lave det meste selv, såsom dukkehuset der er omtalt her, der er andre skala størrelse, men de er mindre.

 Skal man selv bygge dukkehuset fra bunden og op, eller skal man købe et byggesæt? er det valg man har.

At bygge eller blot det selv samle et dukkehus samlesæt er et stort arbejde, det er der mange der selv har gjort, let at lave siger nogle og svær siger andre, men du kan, hvis du vil og har mod på at gå i gang.

Skal det ligne et Dansk hus, eller de typiske Engelske huse eller skal man starte med en kikkasse, hvor man senere kan stable dem ovenpå hinanden, og på den måde ende med et dukkehus.

Dukkehuset kan aldrig laves som et rigtigt hus, men hvis man nu alligevel vil lave et, skal man vide at det kræver et stor rum, hvor det kan stå, fordi man så er nød til at have plads, så man kan gå rundt om dukkehuset hvis man skal se det fra de andre sider. man kan evt. lave et bord hvor bordpladen kan drejes rund, men det er stadigvæk meget plads krævende.

Rummene  er ikke som i et rigtig hus, her er der som reglen, at der er mange rum på den samme etage det er svært i et dukkehus, i dukkehuset er rummene ovenpå hinanden, med to tre rum på samme etage,

Dette bevirker, at vil man skal man have et hus med mange rum,  bliver huset høj, man kan også have mange rum på hver etage, ved siden af hinanden, men så bliver huset meget bredt, det vælger man selv, hvis man ikke køber et samlesæt,

Der er muligheder nok for at se, hvordan andre har gjort, man suser bare rundt på Internettet,  

Hvor højt skal huset placeres, skal man kunne kigge direkte ind på  de øverste etager eller vil man kunne kigge ind på de underste etager hvis men står på gulvet?

 Skal det være de øverste etager, uden at man  skal op på en stige, fordi det er lettere at gå ned i knæene men! her er ulempen mindre børn, for de er hurtige, de meget hurtige, en lille arm rydder hurtig en etage, i ved selv hvor lang tid det tager for at sætte det hele på plads igen, man vælger selv,

Front eller ikke front (støv)

Jeg syntes at facader (front)  ikke er så vigtig, som det man kan se  inden i huset, det vil man kunne se, hver gang man går forbi, vi har ingen front på vores.

Afdække for støv? det støver også, selv om huset er lille, i forhold til rigtige huse.

Huse med fronter bliver ikke så støvede som dem  uden, alternativet er at man kan købe en gennemsigtig plastikplade, der tilpasses facaden og monteres på denne.

Montering med smal velco bånd,  hængsel, magnet andet, 

Kan dog være nødvendige hvis der er børn i huset eller på besøg,

Hvor stort skal huset være, hvad skal det indeholde af rum, 

Stue køkken badeværelse soveværelse og børneværelse og en trappegang undtagen kælder.

Dette er som reglen de rum man har i et hus i flere etager.

Skal det være et kopi af et andet.

Skal det følge en bestemt tids periode, for der er nok at vælge imellem

Selve dukkehuset.

Som nævnt har huset størrelse lidt med pladsen at gøre.

Rummene. clik

Køkkenet

Stuen/stuerne

Værelserne

Badeværelse 

Trappegang

Butikker

Tage og nynne hus

 

Til toppen til startsiden