Parfumeforretning

 

Jeg havde en masse forskellige perler i alle mulige flotte farver. De er limet sammen 2 eller 3 ovenpå hinanden og bliver til de fineste parfumeflasker. Som reoler, disk og hylder har jeg udelukkende brugt genbrugsæsker samt børnenes gamle træklodser. Inde i disken, som er en æske fra vatpinde, er der limet 2 ispinde i til hylder. Også her har jeg gjort flittig brug af limpistolen. Ekspeditricen og kunden er købt i en miniaturebutik.

Bagerbutik

 

Igen har jeg brugt en bogkasse og alle hylder er plastæsker og træklodser. Brød og kager er lavet af saltdej, som efter bagning har fået en smule akrylmaling. De små bagerposer er lavet af papir og jeg har malet en kringle udenpå. Affaldsspanden er noget fra en bordbombe.

Bryllupshuset

 

Selve huset er et meget gammelt dukkehus fundet på et kræmmermarked. Jeg har ladet den gamle tapet sidde og også de fine gamle gardiner, som jeg forsigtigt har vasket og hængt op igen. gulvtæpperne er stofrester, og ovenpå ligger der hæklede flakoner af min bedstemors. De kan i øvrigt fås billigt på de fleste loppemarkeder.  Brudeparret er lige blevet viet, og  alle gæsterne er ankommet til bryllupsreception. Alle kager har jeg lavet af Fimo. Bordet forrest til venstre er en tom rulle fra sløjfebånd. De andre borde er gamle dukkehusmøbler. Glas og flasker er købte, ligeså nogle af tallerknerne, mens andre er store flade perler, og andre igen er flade brikker fra legoklodser. Gaver og telegrammer har jeg fundet på nettet.

I rummet til højre skal brudeparret sove om natten. Morgenmaden er allerede klar, da de skal tidligt af sted om morgenen, og som man kan se af Eiffeltårnet, så går bryllupsrejsen til Paris. Blomsterne har jeg lavet af papir, og vasen er en træperle. Sengelamperne er øreclips.

Antikvitetsforretning

 

Denne forretning lavede jeg en dag, da jeg sad med en masse forskellige rester, som jeg ikke rigtig havde brug for.

Jeg tapetserede en bogkasse og lavede hylder af papæsker beklædet med fløjl. Så er det bare at stille alle småtingene på plads.

De ting, der sidder på væggen er limet på med limpistol.

Stofbutik

Selve butikken er et såkaldt bamsehus fundet på et loppemarked. Disken er lavet af tændstikæsker beklædt med selvklæbende plast og med træperler til ben. Reolen i midten nederst har jeg lavet af pap samt tandstikkere og små træperler. Reolerne  ved sisen af er små papæsker limet sammen og ovenpå hinanden. Desuden er der brugt et paprør og en rulle fra gavepapir,  som er betrukket med stof.

Så har jeg ellers rullet en masse stofrester sammen til stofruller, mens andre små stykker stof bare er foldet sammen og lagt ovenpå hinanden. De små sytrådsruller er rigtig sytråd rullet på små stumper tandstikker. Sakse, cm.mål, kasseapparat og ekspedienten er købt.

Delikatesseforretning  

Huset er købt,  og det samme er reolen og disken. Ellers er der igen brugt forskellige plastgenbrugsæsker. Maden og kagerne er dels lavet af Fimo, dels af viskelæder i forskellige farver. Viskelæder kan især skæres ud til pålæg og ost. Ostemadder kan også laves af de små korkstykker, som sidder imellem glasset, når man køber nye vinduer. Stykkerne er beklædt med en lys plastmasse, og det ligner fuldstændig en ostemad. Kork-og plastvinpropper kan også skæres i skiver til brød, eller man kan skære siderne af proppen, så den bliver firkantet, og så har man et helt brød.

Hattebutik  

Hattebutikken er lavet i det ene rum i et gammelt dukkehus. Væggene er tapetserede, og gulvtæppet er en stofrest. Rullegardinet er lavet af en rest rigtig rullegardin rullet om et stykke blomsterpind med en træperle i hver ende.Hylden bagerst, som hattene står på,  er en papæske beklædt med guldpap købt i Netto. Den hvide hylde forrest er en gammel sæbeæske. Hattestativerne er mest låg fra sulfo samt rengøringsmidler, og enkelte er store træperler.Spejlet er en papguldramme købt i en hobbybutik og beklædt med sølvpap fra en genbrugsæske. De to lamper ved siden af spejlet er øreclips.Hattene er dels købte stråhatte , som er pålimet perler, bånd, pailetter o.s.v.

og mange har jeg syet af stof eller filt, og nogle har jeg hæklet af garnrester. Til pynt har jeg brugt alt muligt fra småtingsafdelingen. Hattene på væggen hænger på et stykke af en papirclips, som er limet fast med limpistol.

Til forsiden